Light rain 3.1 m/s 2°C
Småland for real Instagram Trips Advisor Facebook

Smålandsoperan spelar Don Pasqueale i Åseda Folkets Park sommaren 2019


Don Pasquale

För andra året i rad spelar Smålandsoperan sommaropera i Åseda Folkets Park på den anrika Parkteatern där många folkkära artister framträtt. Parken rustas upp lite för varje år som går. Transport och samåkning kommer att samordnas, håll utkik på hemsidan. Och som alltid: Vi spelar under tak och vi sjunger på svenska.

Från Lindshammar tar det 20 minuter med bil till Folkets Park i Åseda. Boka gärna boende hos oss, ät en bit innan operan och passa på att göra ett besök i hyttan hos Persson & Persson i Ösjöbol på vägen.

Speldagar: Lör 20/7, Sön 21/7, Tis 23/7, ons 24/7, ons 31/7, tor 1/8, lör 3/8, sönd 4/8, tis 6/8, ons 7/8 samt lör 10/8.
Torsdagar och Lördagar kan man kombinera med middag och övernattning på Café Sergel.

Lördagar -- paket med "tapperas", småländska tapas (kl. 19) och övernattning i B&B, 725 kr per person i dubbelrum.
Torsdag -- Paket med kvällens husman + dessert kl 21 och övernattning i 475 kr per person i dubbelrum.
Boka på bokning@cafesergel.se eller 0383-211 90.

Don Pasquale
Här möter vi opera buffa, en farsartad historia med sann kärlek blandat med intriger och lurendrejeri, framförd med klingande belcanto-sång. Vi lovar skratt och dråpligheter men bakom komiken finns ett djup. Ett fingerat äktenskapskontrakt spelar en viktig roll i alla förvecklingarna. Vi befinner oss i Rom någon gång i mitten av 1800-talet när denna historia utspelar sig. Vi möter Don Pasquale, en äldre herre som luras att gifta sig med den unga Norina. Bruden är inte den han tror och äktenskapet är inte heller något riktigt äktenskap.

Föreställningen är c:a 2,5 timmar lång inkl. paus och i pausen går det bra att ta en fika eller något att dricka. Förbokning av pausservering kommer att kunna ske via Smålandsoperans hemsida och på plats. Vill du hellre ta med picknick-korgen finns det gott om plats i parken att avnjuta det medhavda.

På scenen står 5 professionella operasångare och en orkester bestående av piano, stråkkvartett och två blåsare. Vi har även operakör bestående av duktiga körsångare från trakten.Smålandsoperans biljettbokning:


White Guide Swedish welcome

Arabusta Café Sergel
Bruksvägen 2, Lindshammar
Tel 0383-211 90
Kontakt · Karta · Rumsbokning B&B
Småland for real
Boka eller fråga

×

Vanliga frågor / FAQ

Boka eller fråga